2010. november 5., péntek

A kisgyermek csodaétrendje

Kipróbálása előtt kérdezd meg gyermekorvosodat!

Első nap
Reggeli:  Rántotta 1 tojásból, 1 szelet lekváros pirítós. Kézzel egyél 2 falat tojást, a többit borítsd a  földre. Harapj egyet a pirítósból, a lekvárt kend szét az arcodon és a ruhádon.
Ebéd:     4 (tetszőleges színű) filctoll, 1 marék chips, 1 pohár tej (csak 3 korty, a többit borítsd ki).
Vacsora:  1 rúd száraz ropi, 2 kisebb pénzérme, 4 korty állott szénsavas üdítő.
Lefekvés előtt:   Dobj egy szelet pirítóst a konyha padlójára.

Második nap  
Reggeli:   Szedd föl a földről a tegnap esti pirítóst, és edd meg. Igyál még fél üveg vanília sűrítményt vagy 1 kiskanál olívaolajat.
Ebéd:    Fél tubus "Pikáns pink" rúzs és egy marék (tetszőleges ízesítésű) száraz kutyaeledel. Ízlés szerint egy jégkocka.
Uzsonna:   Nyalogass el egy nyalókát, amíg ragacsos nem lesz, vidd ki a z udvarra, dobd ki a kukába. Halászd ki, és most nyalogasd tisztára. Azután vidd be a szobába és hajítsd a szőnyegre. 
Vacsora:   1 darab kavics vagy 1 szem nyers bab, amit a bal orrlyukadba dugsz. Önts szőlőlevet a krumplipürére, kanállal edd meg.

Harmadik nap
Reggeli:   2 palacsinta rengeteg csokiöntettel, egyél meg egyet, a kezedet töröld a hajadba. 1 pohár tej, idd meg a felét, a maradékba állítsd bele a másik palacsintát. Reggeli után szedd föl a szőnyegről a tegnap esti nyalókát, szopogasd le róla a szöszöket, majd tedd a legszebb fotelba.
Ebéd:       3 szál gyufa, vajas-lekváros kenyér. Köpj több falatot a padlóra. Önts 1 pohár tejet az asztalra, és szürcsöld fel.
Vacsora:   1 kehely fagylalt,1 marék chips, egy is málnaszörp. Ivás közben nevess, és próbáld meg kifröcskölni az orrodon keresztül.

Utolsó nap
Reggeli:    Negyed tubus(tetszőleges ízű) fogkrém, kis darab szappan, 1 olívabogyó.Önts egy tálkába kukoricapelyhet,rá 1 pohár tejet és fél csésze cukrot. Ha a kukoricapehely már szottyadt, idd le róla a tejet, a pelyhet pedig add a kutyának.
Ebéd:        Edd fel a kenyérmorzsákat a konyhakőről és az ebédlő padlójáról. Keresd meg a nyalókát és nyald el az egészet.
Vacsora:    A spagettit szórd a kutya hátára, a fülébe dugj egy húsgolyót. A pudingot öntsd az üdítőbe, és szívószállal idd meg.

Igény szerint ismételhető! :D
 (Tracy Hogg: A suttogó mindent megold)

Tippek családunk gyermekeitől:
Gabi:     Minden nap ebéd közben (szigorúan két fogás között, mikor már mindenki jó étvággyal eszik) vidd a bilidet a konyhába és visítsd, hogy kaaakiilniii keeeell! Majd ülj rá a bilire és gyorsan végezd el a dolgod.
Gergő:   Menj a konyhába, vegyél ki a szekrényből egy vöröshagymát, és harapj bele jó nagyot. Majd könnyes szemmel mutasd meg a szüleidnek milyen ügyes vagy. Végy a hűtőszekrényből egy mackó sajtot, csomagold ki és dugdosd bele a porszívócsőbe. Borítsd ki a kukát, keresd meg a tegnapi virsli maradékát, majd edd meg.
Lilus:      Az esti tejpép evés közben mindkét kezedet dugd a szádba, lehetőleg egyszerre,  csiklandozd meg a torkodat, ettől öklendezz jó nagyokat, majd a tejpépes kezeiddel simogasd meg a fejedet és kend össze a hajadat.

Volt még sok ilyen, de ezek jutottak eszembe.:D

Jöjjön egy kép arról, hogyan végezte egy fél kifli, Lilus önálló étkezési törekvéseit követően. :D


1 megjegyzés: