2010. szeptember 2., csütörtök

Mizériák

Van a zoknimizéria, amikor mindenféle érthetetlen okokból a zoknik levándorolnak a pici tappancsokról. Bár azokat a zoknikat megértem, amelyekben nincs gumi. Azt az eszementet viszont nem, aki ezeket kitalálta. A zoknik másik fajtája, ami elszorítja az ereket. Na ezt szintén nem értem, miért gondolta bárki is, hogy ez jó a kisbabáknak. A lényeg, hogy nehéz jó zoknit kapni a gyerekeknek! Viszont, ahogy elnézem az időjárást,  inkább már harisnyában kell gondolkodni. Egy problémával kevesebb!

Aztán van a pelenkázós-öltöztetős mizéria. Minden egyes alkalom felér egy birkózó edzőtáborral. :-) Mert ugye nagyon jó dolog, hogy minden érdekli a csemeténket, de miért pont akkor, amikor nyugton kellene maradnia. Amikor meg mehetne világnak, angyalian ül egy helyben és képes egy órát eljátszani, akár egy nylon zacskóval is. Nem tudom ki hogy van vele, de engem néha kiver a víz egy-egy pelenkázás közben. 

És végül van a kaja köpködős mizéria. Ez szopizás közben kezdődött, miután édes gyermekem rájött, hogy tud fújni a szájával. Többször szigorúan felhívtam a figyelmét, hogy a cici nem duda (sajnos méreteit tekintve sem), ezért felesleges felfújni, és hogy különben sem játszunk az étellel. A kis bestia szót is fogadott, amíg rá nem jött, hogy ezt a pépes kajával még nagyobb buli csinálni. Eleinte csak azzal, amit nem szeretett, most már azzal is, amit szeret. A nagy kérdés, hogyan legyek következetes szülő, amikor a huncut szemeibe nézve megpróbálom hét hónapos kis értelmének komolyan elmagyarázni, hogy nem poénos mindent összeköpködni három méteres sugarú körben, erre Ő  vigyorogva kivillantja mind az összes két fogát, és elröhögöm magam. :-) 
Na jó, azért azt gondolom a neveléssel még ráérek, de akkor melyik huncutságnál kezdjem el???

1 megjegyzés:

  1. Én már nem is használom a pelenkázót csak pakolásra, ott mindig minden érdekes volt, a sudokrémtől kezdve a popsitörlőig..Állandóan hasrafordult, stb. Úgyhogy egy jó ideje a kiságyban teszem tisztába, pelenkázólapon, azóta semmi gond. :)

    VálaszTörlés