2011. szeptember 19., hétfő

Szüreti mulatság

Szombaton a helyi motelben megtartották a pár éve hagyománnyá vált Szüreti Fesztivált. Eddig mindig úgy alakult, hogy valami oknál fogva nem tudtunk kimenni, de most anyukám invitálására a délutáni szieszta után mi is kilátogattunk a rendezvényre. Nem csak a motelben megszállókat látják vendégül, hanem bárki aki arra téved nyugodtan betérhet, mert ráadásul ingyenes a részvétel. Szerintem elég színes programokkal várták a vendégeket és annak ellenére, hogy úgy tűnt több százan is megfordultak ott, mégis családias hangulat uralkodott. Gyerektől az idősebbekig, mindenki találhatott magának elfoglaltságot, még ha csak bámészkodni ment is az ember. 
Az alábbiak csak azok a programok, amelyekbe mi délután lévén még belecsöppentünk, de természetesen sok más is volt. Többek között hatalmas szőlőmennyiséget préseltek ott helyben és lehetett kóstolni a mustot és a murcit, volt hordókészítő, kovács, reggel óta főzték a szilvalekvárt, paprikát fűztek, tökfaragó szépségversenyt tartottak és zöldségszobrokat lehetett készíteni. A két utóbbit még zsűrizték is. Birkát főztek, malacot sütöttek és kemencés kenyérlángost. Volt lovaskocsikázás, a gyerekeknek labirintus és ördöglakatok megfejtése. Szerepeltek a helyi és a környékbeli néptáncosok és valami bajszos, betyárruhába öltözött mulatós zenével fellépő úriember is, akinek a művésznevét most nem tudnám megmondani. Mindemellett persze elmaradhatatlan  volt a kézműves kirakodóvásár. Szóval fesztiváli hanglat volt. Azt már ott megállapítottuk, hogy jövőre biztosan megint kilátogatunk. 
Lili is teljesen fel volt dobódva egész délután, olyannyira belemerült a rohangálásba, játszásba, táncikálásba, hogy sikeresen megfeledkeztünk a pelenkacseréről, aminek következtében tokától bokáig kakiban fürdött és csak akkor vettem észre, mikor a nagy rohangálás közepette egyszer a kezembe kéretőzött és megcsapott a gyanú szaga. Szerencsére csak a body látta kárát, de persze most nem volt nálam másik, így a hiányos öltözékre és a hűvösre való tekintettel nyolc órakor hazajöttünk. Gyors fürdés után zuhant is az ágyba és majdnem 12 órát aludt egyhuzamban. Egy ideje semmi panaszunk nem lehet az alvókájára, de ez már tényleg rekord idő volt. :)


Ha valaki kedvet kap, és jövőre is ilyen szép napsütötte nyár végi napon lesz a rendezvény, az akár össze is kötheti a fesztiválozást egy kis strandolással itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése