2011. december 6., kedd

Mikulás dömping sok képpel és kevés szöveggel

Annak ellenére, hogy eléggé tavaszias idő van, hónak nyoma sincs, a Mikulások naponta járnak erre felénk. Az első már vasárnap megérkezett anyukámhoz, és a hírére összesereglett az egész família. Mindenkinek hozott egy kis ajándékot, csokit és mindenféle finomságot.

Bugyaaaaa!

A mi Mikulásunk az alábbiakkal kedveskedett a családnak. Pannának adventi naptárral, aminek az ötlete Ágiéktól származik, anyukámnak és a lányoknak pedig saját készítésű cukorkákkal, amiket Virágéknál láttam. 



Hétfő délután a néptáncot rendhagyó módon a nagyobb csoportokkal tartottuk, és a közös mondókázás, dalolászás és táncolás közben meglepetésként betoppant ide is a Télapó, és minden gyereknek névre szólóan hozott egy kis ajándékot. Mindenki roppant bátor volt és nem ijedt meg a Nyagyszakállútól, de a kisebbek azért szülői támogatással járultak eléje. :)

 


Ma délután a főtérre mentünk el, mert hallottuk, hogy arra is járni fog egy Mikulás. Volt is ott rajtunk kívül  szép számmal még felnőtt és annál is több gyerek. A Mikulást láttuk ugyan, de a tömeg miatt a szaloncukorért való sorban állást kihagytuk. Sajnos a hangulat sem olyan volt, mint amire számítottunk, én a rock zene helyett inkább az alkalomhoz illő gyerekdalokat vagy legalább valami karácsonyi muzsikát játszottam volna. Ez van, ezt kell szeretni! 
Ezután látogatást tettünk a másik Maminál és a Dédinél, ahol meglepő módon szintén belekerült egy-egy csomag a csizmánkba mindenféle földi jóval megtömve. :)


Siettünk haza, mert sejtettük, hogy a java még csak most jön, és a saját házunk táját sem kerüli el a Télapó. Igazunk lett, mert amíg Ferkóm kiment körülnézni, hogy merre is járhat, a kert végében már láttuk felbukkanni. Egészen az ablakig eljött, ajándékokat és finomságokat pakolt a csizmánkba, majd evett a kekszből és ivott a tejből, aztán elballagott tőlünk. Lilus nagyon izgatott volt, végig figyelte, hogy mit csinál és amint Ferkóm megérkezett, azonnal hívta az ablakhoz. Sajnos ő már ne láthatta! :D



Együtt begyűjtötték az ajándékokat, amiket persze aprólékosan át kellett vizsgálni és azonnal meg is kóstolni azt az egy szem csokitojást. Máshonnan éppen elég édesség vándorolt a csomagjába, mi inkább ajándékot kértünk neki. :)



Napközben az adventi naptár mai fakkjában lapuló sapiban bolondozott az én kis Mikulásom. :)


Az idei kedvenc Mikulás nótánk pedig ez, amit napok óta végtelenítve kell énekelnem altatódal gyanánt. :)



Boldog Mikulást Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése