2011. december 27., kedd

Ismét egy forgalmas Karácsony, mert nagy családban élni jó! :)

Igazából írhatnám ugyanazt a szöveget, mint tavaly, mert ugyanúgy telt a legszebb ünnep, mint évek óta minden évben. Persze azzal a különbséggel, hogy már nem egy totyogó kiscsaj sündörgött körülöttünk, hanem egy pontosan egy hónap híján kétéves szélvész kisasszony. Szóval az angyalok már 23-án feldíszítették a fát, amit Lilus őszinte csodálattal fogadott másnap reggel. Anyukámhoz mentünk közös fadíszítésre, ebédre, amit a hagyományos temetőlátogatás követett, az idén nélkülünk, mert Lili éppen aludt, majd mindenki nekieshetett az ajándékok boncolásnak. Hoztak az angyalok minden szép és jót, meglepetést és előre megírt kívánságot. Az ajándékokról csak annyit, hogy pár évvel ezelőtt arra a gondolatra, hogy az én gyerekemnek színes műanyag pónilovai lesznek, már szálanként befontam az összes hajam. És most mi van? A tizeanhat tagú (!) pónicsalád minden egydének a farkát fonogatom, hogy minél tovább szép maradjon és ne gubancolódjon össze, kis csatokkal és színes hajgumikkal díszítem a sörényüket. Mentsége az ajándékozó angyalkának, hogy a mi engedélyünkkel szerezte be a jószágokat. :)
Ezután Ferkóm anyukájához és a dédihez mentünk vacsorára, ahol testvéreivel és gyermekeikkel ünnepeltünk, és az ajándékozás után jól degeszre ettük magunkat, megint. Náluk azt szeretem a legjobban, hogy van még olyan gyerek a családban, aki őszintén elhiszi, hogy az ajándékokat a Jézuska, vagy az angyalok hozzák. Nagyon édesek! :) Hazafelé menet Lilus ragaszkodott hozzá, hogy saját maga cipelje az ajándékait, de azért többször elismételte, hogy Nehéz. Bijom. Viszem. 
Hazaérve itthon is gyorsan felkutatta az ajándékokat, majd lefőzött nekünk pár adag kávét és teát az új masinájával. Szigorúan a Hello Kitty bőrönd  és a babahordozó társaságában volt hajlandó a fürdetéshez felvonulni az emeletre, majd a hordozó szorongatása közben aludt el. Legalább tud örülni az ajándékoknak. :)
A következő két nap, és még a mai is szintén nagy evésekkel családlátogatásokkal és barátokkal telt, de holnap már azt hiszem jól fog esni egy kis pihenés és regenerálódás, mert jelenleg egy töltött pulykára hajazok és rosszul vagyok. :)


2 megjegyzés:

  1. Szépek vagytok! :) (Visszafelé a 4. kép nagyon jó! :D A kiscsajszi rendesen belefeledkezett a karácsonyba! :D)

    VálaszTörlés
  2. Ajjaj, nagyon! Hozta elő már azt is, ami nem az övé volt! :D

    VálaszTörlés